Digitaliseringsministeren Karianne Tung har satt et mål for at 80% av norsk offentlig sektor skal ta i bruk kunstig intelligens innen 2025.


Implement Consulting Group og Schjødt inviterer derfor til en spennende morgen med fokus på kunstig intelligens (KI) og dens transformative innvirkning og muligheter på norsk offentlig sektor og hvordan komme i gang. På arrangementet vil vi diskutere konkrete forretningsmuligheter, eksempler fra nordisk offentlig sektor og viktige juridiske aspekter basert på EUs nye AI Act om kunstig intelligens.


Vi har satt sammen et variert program som gir deg et enkelt innblikk i hvordan KI kan tas i bruk innen norsk offentlig sektor på en enkel måte, og hvilke utfordringer og muligheter som følger med. Dette er et første arrangement i en eventserie.


Programmet inkluderer:

  • Inspirerende foredrag fra Implement Consulting Group: En spennende gjennomgang av teknologien og muligheter innen norsk offentlig sektor.

  • Relevante eksempler fra nordisk offentlig sektor fra Implement Consulting Group: En oppsummering av relevante eksempler av KI i nordisk offentlig sektor som illustrerer potensialet av KI-teknologi i offentlig sektor, deriblant:
    • Danske ATP Livslang Pensjon: Utviklet en måte for ansatte å finne regler og internt materiale for å kunne svare raskere og mer korrekt på innbyggerhenvendelser.
    • Danske Innkrevingssentralen: Utviklet en generativ AI løsning som screener materiale fra konkursbegjæringer (+100 sider med tekst) for å trekke ut og oppsummere relevant informasjon for saksbehandlere.
    • Rigshospitalet: Utviklet en generativ AI-strategi med en rekke administrative brukstilfeller. Utvikler en førstelinje chatbot som skal svare på generelle henvendelser og delegere henvendelser til riktig intern mottaker.
  • Rollen til nye EU AI Act fra Schjødt: En presentasjon av de viktigste juridiske aspektene ved implementering av KI-løsninger i offentlige institusjoner, inkludert databeskyttelse, ansvar og regulering.

Arrangementet er en unik mulighet for kunnskapsdeling, inspirasjon og diskusjon om fremtidige muligheter for bruk av kunstig intelligens innen norsk offentlig sektor. Det vil også bli anledning til å stille spørsmål.


Vi ser frem til et inspirerende foredrag med fokus på KI i norsk offentlige sektor som følges opp med et lengre fysisk frokostseminar (TBD).

Noen spørsmål?