Vi er en gruppe mennesker i Implement, der har viet vores arbejdsliv til at hjælpe offentlige organisationer med at identificere og realisere deres digitale potentiale.
Børns VilkårTræning i designsprint styrker innovationsmusklen
Børns Vilkår havde et behov for, at hastigheden og innovationshøjden blev øget i organisationens udviklingsprocesser. Sammen med Implement igangsatte de derfor et træningsforløb i designsprint med det formål at opbygge innovationskompetencer i deres projekt- og analyseafdeling.
Børns Vilkår har en projekt- og analyseafdeling med dygtige projektledere og analytikere, der arbejder med at styrke og udvikle organisationens tilbud til børn i hele Danmark.
Baggrunden for projektet med Implement var, at Børns Vilkår ønskede at styrke innovationshøjden i afdelingens projekter og samtidig øge hastigheden for innovation og udvikling af nye løsninger. Organisationens ambition var at styrke den eksisterende projektkultur med et mere innovativt og agilt mindset. Herunder øget fokus på menneskecentrerede løsninger, brugerindsigter via co-design af prototyper og brugertest, tidlig læring og fremdrift.
For at skabe et mere innovativt mindset måtte Børns Vilkårs projektledere og analytikere mestre metoden ”designsprint”. Derfor gik Børns Vilkår sammen med Implement om et træningsforløb, der havde til formål at opbygge projekt- og analyseafdelingens kompetencer i designsprint. Fremtidens Børnetelefon var fokus for træningen i designsprint.
Målet med projektet var at fremme innovationskulturen i projekt- og analyseafdelingen, så designsprintmetoden samt andre agile metoder kunne anvendes af både erfarne projektledere og mere uerfarne teams direkte i projektarbejdet – og ikke være en helt ny projektmodel.
Steffen Raun Fjordside, programchef i Børns Vilkår
”Efter sprintforløbet har vi gjort stor brug af den træning, vi fik i konkrete værktøjer til hurtigt at udvikle og teste nye løsninger, så vi kan være på forkant med udviklingen. Vi er lykkedes med at gøre designsprint til en del af vores værktøjskasse.”
Børns Vilkår og Implement aftalte et intensivt 3-dages træningsforløb i designsprint. Som afsæt for deltagernes metodelæring anvendte projektet en fælles case, nemlig Børnetelefonen.
Designsprinttræningen blev gennemført via Zoom og med Miro som fælles online træningsbane. På selve træningsdagene gennemførte deltagerne et tilpasset designsprint.
Succeskriteriet blev dels læring i designsprint og refleksion om overførsel til projekter og dels udvikling af idéer, der kan brugertestes efter træningsdagene.
På kort tid har Børns Vilkår opnået at:
Effekten hos Børns Vilkår har været, at projektlederne har igangsat en række sprintprocesser, som de selv faciliterer med større hastighed og mere brugerfokus til følge.