Article

Kunstig Intelligens i Danmark 2018

Kan vi ændre samtalen om kunstig intelligens?

Udgivet

August 2018

Hent rapporten

Authors

Ja, det mener vi! Og derfor har vi undersøgt emnet sammen med en række toneangivende danske organisationer. Resultatet er en kvalitativ rapport med eksempler fra organisationerne.

Kunstig intelligens er kommet på dagsordenen. Budskaberne er mange, og de spænder over fortællinger om en sorgløs fremtid til disruption af hele brancher og dommedagsscenarier om omvæltning af hele arbejdsmarkedet. Og samtidig er det ikke længere kun virksomheder som Google, Facebook og Amazon, der taler om kunstig intelligens. Emnet er også kommet på dagsordenen i mere traditionelle organisationer, konsulenthuse og offentlige styrelser.

En rapport over danske virksomheders erfaringer og arbejde med kunstig intelligens

Mange ytrer sig i debatten om kunstig intelligens. Men det er meget få af disse, der har reel praktisk erfaring med udvikling af produkter og løsninger, der bruger kunstig intelligens. Vi har oplevet, at ”talkers” frem for ”doers” har fået størstedelen af spaltepladsen, når det kommer til kunstig intelligens. Og dermed er vigtige erfaringer om, hvordan vi kommer i gang med praktisk og ansvarlig brug af kunstig intelligens, druknet i buzzwords og mere eller mindre velfunderede bekymringer. Med vores rapport vil vi være med til at give ordet tilbage til flere ”doers”.

Rapporten er kvalitativ og indeholder en række interviews med danske organisationer om, hvordan de bruger og opfatter kunstig intelligens. Vi har valgt denne tilgang, da praktiske eksempler ofte er den bedste vej til en bedre forståelse af nye områder som fx kunstig intelligens.

Vi ønsker at vise, hvad forskellige organisationer gør i dag, hvor langt de synes, de selv er kommet, hvilke barrierer de har mødt, samt hvad de har gjort for at overvinde dem.

Metoden har været at lade organisationerne selv fortælle og lade det tjene som inspiration og videndeling til andre. Historierne suppleres med betragtninger fra forskere, fra politisk og økonomisk side, samt hvordan forskellige teknologileverandører ser på kunstig intelligens.

Rapport

Du kan hente den samlede rapport over alle disse eksempler og betragtninger fra danske virksomheders arbejde med kunstig intelligens.

Det er vores håb, at disse eksempler – samlet eller enkeltvis – kan inspirere andre organisationer til at tage de første skridt på en succesfuld rejse med kunstig intelligens. En rejse, der skaber praktisk værdi.

Hent rapporten