Programledelse i den offentlige sektor

Få konkrete redskaber til at etablere og gennemføre effektfulde programmer i den offentlige sektor

Programledelse i den offentlige sektor

Mange offentlige organisationer oplever et stadigt stigende behov for at kunne håndtere store og meget komplekse forandringsinitiativer, og der er brug for at skabe en tydelig sammenhæng mellem strategi og udviklingsaktiviteter. Implement har i forbindelse med vores arbejde i den offentlige sektor tidligere skrevet en hvidbog, der beskriver, hvordan du former og gennemfører programmer for at skabe strategisk vigtighed og får mest effekt ud af indsatsen i din organisation.

Vores erfaringer med programmer foldes nu ud i en version to – en egentlig drejebog med tilhørende værktøjskasse, som beskriver de aktiviteter og beslutninger, der skal til for at etablere, gennemføre og evaluere et succesfuldt program.

Værktøjskassen er til dig, som skal drive programmer i en offentlig organisation

Den er baseret på vores egne erfaringer med programledelse i det offentlige og består af konkrete og praktiske råd til, hvordan du håndterer en proces som denne.

Værktøjskassen indeholder 13 værktøjer og metoder, som har til formål at støtte processen i at opbygge og drive programmet fra start til slut. Med denne guide ønsker vi at gøre en kompleks opgave mere enkel. Redskaberne kan bidrage til at skabe øget fokus på gevinster og strukturering af udvikling samt implementering i bølger, så driften ikke belastes mere end højest nødvendigt.

For at skabe et bedre overblik opdeler vi programmer i fire faser. Faserne afspejler de forskellige stadier, man ser ved ledelse af et program fra start til slut. Samtidig redegøres der for centrale workshops. De er en essentiel del af programledelsen, og værktøjerne får først værdi, når de bruges i den rette kontekst og i de rette wokshops.

Programledelse, Implement Consulting Group

Læs mere om værktøjerne og anvendelsen af dem i præsentationen.

Drejebog

For at erhverve mere viden om drejebogen og de fire programfaser kan du læse videre her: